Roïgabrageldis
In de Ferme Auberge
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Wenn aber des Esse vor dir ufem Disch stoht, kunnsch mit dinere Herleitung ins Stolpere. Was do in de Schissle dampft, sieht grad üs wiä e zinftige badische Herdepfelsalat. Un bi gnaüerem Hiluege wird klar, diä Herdepfel sin vorem Brote kocht wore. Jetz kumme dr Zwiifel. Kann des sii, dass im Elsiss im Herz vu de Vogese s eige Wort nimmi fir voll gnumme wird? Ja, des kann sii. So ebbis gits iberall, aü bi uns. S "Gsälz" isch so e Fall. So heißt an manche Orte s Güz, also d Marmelad. Un s wird doch wohl keinem iifalle do mit Salz z schaffe, obwohl des eidittig im Wort drin steckt. Mr bhalte unser Schloimeierei also besser fir uns, esse Roïgabrageldis üs kochte Herdepfel un fraie uns eifach nur an dem scheene Wort.